Placuszki sernikowe z kasza manna

Kolejne, po tych ricottowych, delikatne placuszki na śniadanie. Zresztą takie lekkie i puszyste są idealne na lato, bo świetnie komponują się z owocami, których teraz mamy pod dostatkiem :) Ja zjadłam je z borówkami, ale pyszne będą też z malinami czy nektarynką. Polane jeszcze syropem klonowym stanowią śniadanie doskonałe, który osłodzi nam początek dnia, gdy pogoda tego nie robi…


Placuszki sernikowe z kasza manna (ok. 12 sztuk)




~ 250 g twarogu półtłustego (ja użyłam mielonego)
~ 50 g kaszy manny
~ 0,5 szklanki mleka
~ 2 jajka
~ owoce i syrop klonowy (lub inny) do podania

Twaróg mieszamy z kaszą manną i dodajemy jajka. Dolewamy mleko i ubijamy lekko trzepaczką do połączenia składników. Smażymy na średnim ogniu. Podajemy z owocami, polane syropem. Czujemy w ustach smak lata i nabieramy pozytywnego nastawienia na cały dzień :)

Drukuj


1 thought on “Placuszki sernikowe z kasza manna”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *