Potrawka z chorizo i papryką

Kolejna odsłona przepysznej i bardzo pikantnej hiszpańskiej kiełbaski. Sama zdziwiłam się tym, jak bardzo mi ona posmakowała, bo generalnie średnio przepadam za jakimikolwiek kiełbasami. Ta jednak ma w sobie coś wyjątkowego. Ma naprawdę niezwykły smak i aromat, a dania zyskują odpowiedniego „pazurka” dzięki niej. Dzisiaj proponuję Wam prostą i szybką potrawkę, która sprawdzi się idealnie na szybki obiad, a podana z ryżem nasyci Was na długo. Szybko, smacznie i pożywnie. Polecam gorąco :)

Potrawka z chorizo i papryką (2 porcje)

  
~ 1 duża cebula
~ 2 duże czerwone papryki
~ ok.70 g kiełbasy chorizo
~ 2 łyżki przecieru
~ 2 łyżki wody
~ sól, pieprz
~ papryka ostra
~ odrobina oliwy
~ 100 g ryżu (ja użyłam brązowego)

Ryz gotujemy w osolonej wodzie (brązowy 40 minut- wtedy jest mięciutki ;))
Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę i pokrojoną w paski paprykę. Smażymy wszystko razem do miękkości papryki. Dodajemy przecier i wodę. Doprawiamy dobrze solą, pieprzem i papryką. Podajemy z ryżem. Smacznego pikantnego :)

Drukuj


2 thoughts on “Potrawka z chorizo i papryką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *