Sałatka z jajkiem i orzechami włoskimi

Gdy pogoda taka sprzyjająca przeziębieniom i wszelkim innym chorobom warto sobie trochę pomóc i naładować organizm witaminami. A można to zrobić w bardzo przyjemny i pyszny sposób. I stąd proponuję Wam dzisiaj bardzo zdrową, kolorową i lekką sałatkę, która posmakuje każdemu. Do tego robi się ją bardzo szybko, a choć wygląda niewinnie to jej smak bardzo pozytywnie zaskakuje. Moja pierwsza sałatka z dodatkiem orzechów, do których nie byłam zbytnio przekonana, bo bałam się, że nadadzą gorzki smak i będą za twarde. Martwiłam się bez sensu,bo idealnie się tutaj wpasowują. Polecam serdecznie :)

Sałatka z jajkiem i orzechami włoskimi (2 porcje)

  
~ 1 opakowanie mieszanki sałat
~ 2 pomidory
~ 2 jajka ugotowane na twardo
~ 3-4 duże łyżki jogurtu naturalnego
~ 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
~ ok. 10 sztuk orzechów włoskich
~ sól, pieprz

Sałaty mieszamy z jogurtem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i mieszamy. Nakładamy porcje na talerze.Na wierzchu układamy pokrojone w ósemki jajka i rozsypujemy obrane orzechy włoskie. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)

Drukuj



1 thought on “Sałatka z jajkiem i orzechami włoskimi”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *