Sałatka z kasza jaglaną, papryką i fetą

Bardzo niepozorna i niewinna, ale mimo wszystko świetnie skomponowana, zdrowa i przepyszna. Podobną widziałam na Kwestii Smaku i samo połączenie papryki i fety już znałam i kochałam, więc musiałam spróbować. Lekko pozmieniałam wedle własnego gustu i fanaberii i powstała naprawdę świetna sałatka. Niezwykle zdrowa kasza jaglana w akompaniamencie podsmażonej papryki i fety z delikatną nutką bazylii. Lekko i przyjemnie. Zapraszam serdecznie :)


Sałatka z kaszą jaglaną, papryką i fetą (2 porcje)

  
~ 100 g kaszy jaglanej
~ duża garść mieszanki sałat
~ 2-3 łyżki oliwy
~ 2 duże czerwone papryki
~ 100 g fety
~ sól, pieprz
~ 1 łyżeczka bazylii suszonej (świeża nawet lepiej ;))

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy.
Na 1-2 łyżkach oliwy smażymy pokrojoną w dużą kostkę paprykę do miękkości.

W miseczce mieszamy sałaty, kaszę jaglaną z 1 łyżką oliwy. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Wykładamy porcje na talerze. Na wierzchu układamy podsmażoną paprykę i pokrojoną w kostkę fetę. Posypujemy wszystko bazylią i voila. Smacznego :)

Warzywa psiankowate 2014

Drukuj


1 thought on “Sałatka z kasza jaglaną, papryką i fetą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *