Sernikowa owsianka z jabłkiem

Dopiero niecałe 2 tygodnie zajęć, a ja szczerze powiedziawszy czuję się już zmęczona ;p Mam nadzieję, że jeszcze po prostu się nie „wdrożyłam” w ten tryb i będzie lepiej w następnym tygodniu. Let’s hope so… Ale z racij tego, że na szczęście nie zawsze mam teraz na 8, mam czas na przygotowywanie sobie bardziej „fancy” śniadań i nie muszę, aż tak pędzić rano, co jest bardzo miłą alternatywą po pierwszym semestrze, w którym prawie codziennie jadłam rano miseczkę owsianki. Myślałam, że w tym przerzucę się częściej na jakieś placki czy omlety, ale chyba jednak nic nie przebije owsianki, bo jakoś tak zawsze myśl o niej zawsze działa pokrzepiająco rano i ułatwia wstanie. A sposobów na owsianki jest mnóstwo, ona po prostu nie może się znudzić! Dzisiaj w wersji bardzo kremowej i delikatnej, ale niezwykle pysznej. Zapraszam…

Sernikowa owsianka z jabłkiem (1 porcja)

~ 50 g płatków owsianych
~ 1/2 szklanki mleka lub wody
~ 100 g twarogu półtłustego mielonego
~ 1 łyżeczka cynamonu
~ 1 duże jabłko

Płatki zalewamy wodą lub mlekiem, dodajemy cynamon. Dodajemy twaróg i mieszamy. Następnie wrzucamy pokrojone w drobną kosteczkę jabłko i całość mieszamy dokładnie. Umieszczamy w naczynku do zapiekania i pieczemy 45 minut w 180 stopniach (ja piekę zawsze wieczór przed, a rano tylko rozgrzewam bo nie lubię czekać zbyt długo na śniadanie ;p). Smacznego :)

Drukuj



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *