Kiedyś najczęściej jajka jadłam w postaci jajecznicy, ale ostatnio zdecydowanie prym u mnie wiodą omlety oraz jajka na miękko. Kiedyś sama idea płynnego żółtka nie wydawała mi się apetyczna, ale wtedy to życia nie znałam, i dobrego jedzenia też nie :p Bo teraz właśnie jajko z płynnym żółtkiem to mój ulubieniec, dzięki któremu powstała przepyszna sałatka z tuńczykiem, jajkiem na miękko i fetą. Zawsze łączę tuńczyka z awokado, żeby nie był taki suchy, ale w tym wypadku żółtko jajka załatwia sprawę i całość wychodzi przepyszna. Sałatkę robi się szybko, podana pieczywem lub to stanu pięknie syci i ładnie wygląda. Jedzenie marzenie! Sałatka z tuńczykiem, jajkiem na miękko i fetą zaprasza :)
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem na miękko i fetą
~ 1 opakowanie mieszanki sałat
~ 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
~ 2 jajka
~ 2 pomidory
~ 50 g sera feta
~ 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
~ 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
~ sól, pieprz
~ 1 łyżeczka oregano suszonego
1 komentarz
Ryba i jajko to chyba smaczne połączenie :)