Lody jagodowe – zdrowe i łatwe

W zamyśle miałam koktajl, ale po zmiksowaniu wszystkiego wyszły lody. Szczerze powiedziawszy sama się zdziwiłam :D Co prawda mogłam dolać trochę mleka i miałabym już koktajl, ale skoro wyszły lody, to po co miałabym to zmieniać? Zresztą lody dzisiaj były idealnym niezamierzonym pomysłem i na pewno nie raz jeszcze do nich powrócę. Może nie są to takie najprawdziwsze lody (nie posiadam niestety maszynki, więc takowych w najbliższym czasie na pewno nie zrobię…), ale smak i konsystencję lodową jak najbardziej. A do tego są bardzo zdrowe, łatwe do zrobienia i pyszne. I po podwójnej czy nawet potrójnej porcji nie trzeba mieć wyrzutów sumienia :D Na pewno jeszcze pokombinuję ze smakami, a tymczasem proponuję Wam taki zestaw. Na pewno się nie zawiedziecie ;)

Lody jagodowe (2 pucharki)

~ 1 banan zamrożony w plasterkach (ze świeżego nie wyjdą lody!)
~ 200 g jagód zamrożonych (ja zebrałam tydzień temu i zamroziłam po prostu ;))
~ 200 g jogurtu naturalnego
~ ew. 1 łyżka syropu klonowego

Jogurt i banan miksujemy blendujemy na gładką masę. Wrzucamy jagody i ponownie blendujemy. Jeżeli lubicie słodsze dodajcie jeszcze syrop klonowy, mi to nie było potrzebne, ale mama potrzebowała trochę więcej słodyczy ;p I już. Lody gotowe. Smacznego. :)

Akcja lodowa 2014

Drukuj



2 thoughts on “Lody jagodowe – zdrowe i łatwe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *