fbpx

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado

by Kucharka w baletkach

Przepraszam, że mnie ostatnio tutaj tak mało, ale egzaminy bardzo zabierają mi życie i pozbawiają resztek energii i chęci do robienia czegokolwiek. Już tęsknię bardzo za tymi beztroskimi czasami, kiedy robienie fajnych rzeczy zamiast nauki nie sprawia wyrzutów sumienia :p Ale za tydzień, jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli (a bywało to różnie :p) powinno być po najgorszym (bo po wszystkim to jeszcze trochę :p). Na razie nie zakładam pesymistycznego scenariusza :p Ale nauka ma też na mnie inspirujący wpływ, bo nawet ostatnio trochę poszalałam w kuchni :> Oczywiście, chociaż wszystkie potrawy obracały się wokół schematu jak najszybciej, jak najłatwiej to wyszły różne fajne cuda (np. wegańskie ruskie naleśniki, którymi podzielę się z Wami już w następnym wpisie ;>). I jednym z nich była surówka z kapusty pekińskiej z awokado, która stała się już moją ulubioną surówką <3 Wymyśliłam sobie, że chcę surówkę z awokado, zrobiłam sobie takową i okazała się najlepsza na świecie <3 Parę składników, a taka magia. I do tego taka zdrowa <3 Polecam serdecznie :)

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado


~ 1 mała kapusta pekińska (bez twardej końcówki ok. 600 g)
~ 1 duża marchewka
~ 1 awokado
~ 150 g jogurtu naturalnego
~ sól, pieprz

Od kapusty pekińskiej odcinamy twardą końcówkę, a resztę siekamy w drobne paski.Myjemy dokładnie i osuszamy. Dodajemy do niej obraną i startą marchewkę. Mieszamy.
Awokado obieramy, wydrążamy środek i dokładnie go rozgniatamy. Mieszamy z jogurtem. Solidnie pieprzymy i solimy. Mieszamy z kapustą z marchewką. Podajemy. Smacznego :)

coś na dokładkę?

2 komentarze

Ania S 19 stycznia 2017 - 21:56

Wygląda bardzo pysznie :)

Odpowiedz
Anulla 22 stycznia 2017 - 18:32

apetyczna :) fajny dodatek awokado :)

Odpowiedz

Skomentuj

Close