fbpx

Trzyskładnikowe ciasteczka owsiane z jagodami goji- bez cukru i mąki, wegańskie, superpyszne i superłatwe

by Kucharka w baletkach

Ciasteczka owsiane to zdecydowanie moi ciasteczkowi ulubieńcy, bo można je jeść spokojnie na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy nawet kolację. Mają dużo błonnika, są sycące i co najważniejsze – są naprawdę superpyszne! I ostatnio poszłam w skrajny minimalizm, jeśli chodzi o ciasteczka owsiane i powstały przecudowne trzyskładnikowe ciasteczka owsiane z jagodami goji – bez cukru i bez mąki, a do tego naprawdę superpyszne i superłatwe. Jeżeli nawet nie planowaliście upiec nic w weekend to musicie zrobić wyjątek dla tych ciasteczek, bo można je zrobić w mniej niż 15 minut (+pieczenie, ale piecze już za nas piekarnik ;-)). A jak jakimś cudem zostanie kilka to koniecznie weźcie je do pracy czy szkoły w poniedziałek, bo są chyba nawet jeszcze lepsze na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki w ciastku przegryzą się w 100%. Dla mnie te trzyskładnikowe ciasteczka owsiane z jagodami goji to naprawdę mega hit, który będę powtarzać bardzo często. I Wy też powinniście, zapraszam <3

Trzyskładnikowe ciasteczka owsiane bez cukru z jagodami goji

(ok. 14-15 sztuk)

~ 150 g płatków owsianych
~ 3 duży bardzo dojrzałe banany (z prawie czarną skórką najlepiej ;-))
~ 50 g jagód goji suszonych

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Banany obieramy, kroimy w grube plastry i rozgniatamy dokładnie widelcem. Wrzucamy do nich płatki owsiane i jagody goji. Mieszamy dokładnie.

Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-12 minut. Studzimy. Smacznego :)

coś na dokładkę?

Skomentuj

Close