Mini wrapy z wędliną i serem

Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybką i pyszną przekąskę, która idealnie sprawdza się na wszelkich imprezach i posiadówach czy też na coś na ząb w trakcie dnia ;) Te mini wrapy, czy jak kto woli koreczki, są zawsze hitem imprezy, schodzą najszybciej i każdemu smakują. Można zrobić je na milion sposobów, ale powyżej przedstawiam je Wam w wersji, która zawsze cieszy się największą popularnością. Zwykłe składniki, ale odpowiednio połączone tworzą coś naprawdę niebanalnego. Bardzo zwyczajnie, a jednak niezwyczajnie smaczne <3  Bardzo polecam :)

Mini wrapy z szynką i serem 

~ 4 duże tortille
~ 3 duże łyżki jogurtu naturalnego (można zastąpić majonezem ;))
~ 3 duże łyżki keczupu
~ sól, pieprz
~ 8 plastrów sera
~ 8 plastrów wędliny drobiowej (szynka konserwowa też może być ;))
~ 8 liści sałaty
~ 0,5 czerwonej papryki

Zaczynamy od sosu, czyli mieszamy po prostu jogurt lub majonez z keczupem. Jeżeli lubicie możecie zrobić też sos czosnkowy poprzez dodanie przeciśniętego przez praskę czosnku do jogurtu zmieszanego z majonezem i doprawienie ;)

Każdą tortillę podgrzewamy na patelni przez 1-2 minuty.  Następnie na każdą kładziemy po 2 liście sałaty, 2 plastry sera i 2 plastry wędliny. Na mniej więcej środku układamy pasek z pokrojonej w paski papryki. Zawijamy i kroimy na koreczki. Każdy nakłuwamy wykałaczką i kładziemy na talerz. Wstawiamy do lodówki lub podajemy od razu ;)

Drukuj



3 thoughts on “Mini wrapy z wędliną i serem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *