Tosty z otrębów z papryką i fetą to idealna przekąska na wynos, którą łatwo zapakować do torebki czy pudełeczka. Robi się je bardzo łatwo i szybko i z samymi otrębowymi tostami można spokojnie kombinować zachowując bazę, czyli otręby i jajko. Tutaj podaję jedną z moich ulubionych wersji, czyli otrębowe tosty z papryką i fetą – papryka i feta to naprawdę przepyszne połączenie, a dodatkowo papryka zyskuje lekko pieczony smak i jest jeszcze smaczniejsza. A same otrębowe tosty to też ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kanapek do szkoły, pracy czy na uczelnię. Ja w okresie studiów jadłam je co drugi dzień ;-)
Tosty z otrębów z papryką i fetą
~ 1 jajko
~ 1/2 małej czerwonej papryki
~ 1 plaster żółtego sera (ok. 25 g)
~ 1 plaster fety (ok. 25 g)
~ 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
Rozgrzewamy porządnie opiekacz do kanapek i rozsmarowujemy masę (starczy na 2 lub 3 trójkąciki). Zamykamy i smażymy ok. 10 minut. Wyjmujemy. Smacznego :-)
9 komentarzy
muszę spróbować zrobić :) przepis mnie zainteresował :) na pewno jest przepyszny!
DZIĘKI ZA DODANIE TEGO PO ZAKOŃCZENIU ROKU AKADEMICKIEGO ! xD
A zamiast zwykłych kanapek mogłam mieć takie dobre amciu na wykładach ;<
Musi być super, niedługo na pewno spróbuję!
Będzie na po wakacjach albo na piknik ;p
Super taka kanapka.
o, coś dla mnie :) próbuję teraz trochę dietkować, więc przepis się przyda :)
Bardzo fajna propozycja :)
Widziałam u Ciebie przepis na curry – jakiej firmy mieszanki używasz? :)
Prymat ;)
Rewelacyjny pomysł Kradnę i rozpowszechniam (jeśli pozwolisz). Dla znajomych bezglutenowców tęskniących za tostami będzie jak znalazł :)
Niech idą w eter :D