Owsiane gofry

Owsiane gofry to kolejna owsiana propozycja na śniadanie. Generalnie zauważyłam ostatnio, że w moich śniadaniach najczęściej lądują płatki owsiane. Są takie uniwersalne! Nie wiem, jak mogłam kiedyś żyć bez nich, a w sumie dopiero zaczęłam jeść je pod koniec liceum. Ale są tak niezwykle uniwersalne! Można zrobić z nich absolutnie wszystko i zarówno na słodko, jak i na wytrawnie są pyszne! Dzisiaj mam dla Was propozycję na przepyszne i o wiele łatwiejsze od tradycyjnych gofrów – owsiane gofry. Z pewnością przypadną Wam do gustu, bo chyba nie znam osoby,która nie lubiłaby gofrów! Te wychodzą niezwykle chrupiące i są dziecinnie łatwe. Dodatki to już możecie dobrać wedle gustu :) Polecam gorąco :)

Owsiane gofry

 
~ 8 łyżek płatków owsianych
~ 2 jajka
~ owoce/dżem/jogurt

(ja najbardziej lubię je z prażonymi jabłkami z cynamonem i twarogiem <3)

Płatki zalewamy na noc wrzątkiem, a rano odcedzamy dobrze. Wbijamy jajko i mieszamy dokładnie. Wylewamy na gofrownicę i trzymamy w niej ok.10 minut (nie wyjmijcie za wcześnie, bo nie będą chrupiące!). Podajemy dowolnie :) Ja swoje posmarowałam twarożkiem zmielonym i na wierzchu rozłożyłam prażone jabłka z cynamonem. I podałam z masłem orzechowym. Smacznego :)

Drukuj



4 thoughts on “Owsiane gofry”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *